Вие знаете, че Комисията за Мартин Божанов се сформира след излъчване от страна на „Антикорупционния фонд" за натиск, който е упражняван срещу Ивайла Бакалова за задържането на нейния съпруг. В хода на делото има разпитани нови двама свидетели, които разказват, че именно тя е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов. Това съобщи градския прокурор на София – Илиана Кирилова преди да влезе в залата за изслушване.

Дъщерята на Нотариуса твърди, че е получавала заплахи

По думите на Кирилова Ивайла Бакалова е разговаряла с тях от чужд телефон.Тя е търсила от Мартин Божанов правна помощ. Тази информация имаме от вчера, като нещо ново. Свидетелите са притеснени, тъй като записът е правен в техния дом. Бакалова им е обещала, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, но се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова“, допълни градския прокурор на София.
 

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще изслуша няколко прокурори днес. Комисията ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП.

Апелативният прокурор на София – Радослав Димов също ще бъде изслушан във връзка с данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него. Ще бъде изслушана и Теодора Точкова – главен инспектор в ИВСС, относно получени данни и извършени проверки от страна на ИВСС във връзка с евентуално наличие на нерегламентирани обвързаности на лица от съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.

Предстои изслушване и на Ясен Тодоров (следовател в НСлС, бивш член на ВСС и председател на етичната комисия към ВСС) относно данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС