Мартин Божанов
Мартин Божанов / БГНЕС
Мартин Божанов-Нотариуса действително е присъствал на коледния банкет на Софийската районна прокуратура в Банско, но там не е говорил с никого от обвинителите.

Цацаров пред ВСС: Не познавам Мартин Божанов и нямам общо с групата около него

Това каза пред прокурорската колегия на ВСС районният обвинител Георги Обидимски по време на изслушването, посветено на предполагаемия кръг за нерегламентирано влияние в съдебната система.

Обидимски каза, че после по-късно е разбрал кой е Божанов и се притеснил как на служебно мероприятие присъства такова лице.

От 10 изслушани прокурори: Само един видял Нотариуса на коледния банкет на СРП

Партито се е състояло в края на 2021 година в Банско - досега почти всички отричат да са разпознали или видели Нотариуса на банкета. По техните думи, разбрали кои са Божанов и адвокат Велимир Атанасов едва след убийството на Нотариуса.

Не видях да се е запознавал с някого и да е търсил контакт, каза Обидимски. Той си спомни, че на събитието е бил и адвокат Велимир Атанасов, който си е говорил както с Божанов, така и с бившия районен прокурор на София Невена Зартова.

Ако знаех кои са хората, нямаше да присъствам на банкета, каза Обидимски.

Неговият колега Пламен Петков също каза, че едно лицата, присъствали на банкета, е бил Мартин Божанов. Нямам спомен къде стоеше, но на място разбрах кой е, обясни обвинителят.

Колкото до статия, в която се казва, че именно той е сред хората, поканил Божанов, прокурор Петков отрече тези твърдения.

Защо градският прокурор отказа да се яви пред парламентарната комисия за Нотариуса

Не съм имал преписки и дела с Божанов през годините, каза Петков и си спомни, че Велимир Атанасов му представил Божанов като негов познат.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Димитър Абрашев/БТА