"Не можем да очакваме адекватни промени в законодателството, докато те се гласуват от хора с подобни възгледи", категорично заявиха от фонда
Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат след скандалното му изказване относно жените, които са станали жертви на насилие. Това публикуваха във Facebook.

Нецензурно изказване на Вежди Рашидов в парламента по адрес на жените, жертва на насилие

"Недопустимите му реплики от вчерашното заседание са символ на отношението на повечето политически партии, институции и народни представители към жените в България, към домашното насилие, към неразбирането на този проблем. Тези реплики са символ на институционално насилие по време на дебат за борба с насилието", допълниха те.

"Не можем да очакваме адекватни промени в законодателството, докато те се гласуват от хора с подобни възгледи". категорично заявиха от фонда.

След нецензурното изказване: Вежди Рашидов подаде две оставки

Припомняме, че думите на Рашидов "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани. ма и сега закони. К‘во чешем езици?" озвучиха пленарната зала в Народното събрание по време на почивката. 

Поводът за извънредното събрание на депутатите бе именно, за да се затегнат мерките срещу домашното насилие.

ГЕРБ-СДС поиска Рашидов да напусне два свои поста след скандалната реплика в парламента

Веднага след като изтекоха записи в социалните мрежи, Вежди Рашидов разпространи и извинение. "Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", казва бившият депутат на Народното събрание, който е и най-възрастният в парламента.

Но въпреки това малко по-късно той подаде две оставки. "Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", това заяви той в съобщение, изпратено до медиите.