След нецензурното изказване в парламента Вежди Рашидов реши да подаде две оставки.

Припомняме изказването на Рашидов в парламента: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани. Има и сега закони. К‘во чешем езици?". Думите на депутата от ГЕРБ-СДС и бивш министър на културата се чуват от микрофона на председателстващата заседанието Росица Кирилова по време на почивката.

"Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", това заяви той в съобщение, изпратено до медиите.

“Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, заявява още Рашидов.

Нецензурно изказване на Вежди Рашидов в парламента по адрес на жените, жертва на насилие

По-рано ГЕРБ-СДС настояха Рашидов да освободи двата поста. "Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на  Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия", пишат от ГЕРБ-СДС.

Веднага след като изтекоха записи в социалните мрежи, Вежди Рашидов разпространи и извинение.

"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", казва бившият депутат на Народното събрание, който е и най-възрастният в парламента.