/ Агенция "Митници"
Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Камионът с румънска регистрация е пристигнал на Митнически пункт "Лесово" на 19 януари, около 3:00 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили, управляван от турски гражданин.

Иззеха златни накити за над 270 000 лв. на „Капитан Андреево“

Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България. Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора четири пакета, увити с черно тиксо.

Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат общо 1 412,71 грама накити от жълт метал - гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия.

Според експертизата от вещо лице изделията са изработени от 14 карата злато (проба 585) и са на стойност 115 842 лева. Контрабандните златни накити са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.