/ Агенция "Митници"
Това е най-голямото количество задържан хероин на митническия пункт през последните 5 години
Митнически служители откриха 58,766 кг хероин във фабрична кухина на автомобил с българска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Колата пристига на Митнически пункт "Лесово", на 11 декември, на входящо трасе от Турция за България, управлявана от български гражданин. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътуваща с него жена са заявили, че нямат нищо за деклариране.

Агенция "Митници"

При проверка на превозното средство митническите служители установяват, че фабричната кухина за прибиране на подвижния таван на автомобила не може да бъде отворена.

Агенция "Митници"

Шофьорът е заявил, че устройството е повредено и така е закупил колата. Въпреки неговите твърдения митническите служители извършват щателна проверка и откриват във фабричната кухина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество.

Агенция "Митници"

При извършен полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото му количество е 58,766 кг. По цени на съдопроизводството стойността на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лева. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол. 

Шофьорът и неговата спътничка - и двамата български граждани, са задържани. Това е най-голямото количество задържан хероин на Митнически пункт "Лесово" през последните 5 години.