/ Агенция "Митници"
Митническите служители задържаха над 1.2 кг златни накити при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На „Капитан Андреево“ откриха бижута за над 400 000 лева в тайник на автобус (СНИМКИ)

На 6 декември, на "Капитан Андреево" влекач с полуремарке с турска регистрация влиза в страната от Турция на път за Германия. Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока.

Агенция "Митници"

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения. При последвалия личен преглед на шофьора в джобовете на якето му са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия - гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета, обеци, закопчалки всички от жълт метал.

Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите са  от 14-каратово злато и са с тегло 1263.21 грама на стойност 101 056 лева. Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

На „Капитан Андреево“ откриха бижута за над 200 000 лева в тайник на автобус (ВИДЕО)

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на 43 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на прокуратурата.

От началото на годината до момента при проверки на "Капитан Андреево" инспектори са задържали над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година.