/ iStock/Getty Images
Митнически служители откриха 343 колета с контрабандни мебели и други стоки в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лева при проверка на камион с лични вещи, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Товарната композиция с ремарке с румънска регистрация пристига на митнически пункт "Лесово", на 9 март на входящо трасе от Турция. Шофьорът, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Турция за Германия колети, съдържащи само лични вещи на физически лица.

Иззеха 100 кг тютюн за наргиле и контрабандни цигари на „Лесово“ (СНИМКИ)

При извършената щателна проверка митническите служители установяват, че освен колети с употребявано лично имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски вид, сред които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

Агенция "Митници"

По време на проверката са открити между товара и 4000 къса - 200 кутии контрабандни цигари от различни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.  

Агенция "Митници"

Според първоначалната експертиза от вещо лице стойността на контрабандната стока е над 60 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.