/ ThinkStock/Getty Images
Митнически служители откриха контрабандно пренасяни 100 кг тютюн за наргиле във фабрични опаковки и 5600 къса - 280 кутии цигари в кабината на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Превозното средство с турска регистрация е пристигнало на Митнически пункт "Лесово" на 14 март, на входящо трасе от Турция. Според представените документи камионът е превозвал велосипеди от Турция за Финландия.

Иззеха голямо количество цигари, укрити в кутии с чорапи на „Лесово“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Шофьорът, турски гражданин, е заявил, че няма друго за деклариране. Товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“.

При извършената проверка митническите служители установяват, че стоката в товарното помещение отговаря на декларираната. В хода на контролните действия обаче са открити  в кабината на шофьора, в шкафове и негов личен багаж, недекларирани 100 фабрични опаковки по 1 кг тютюн за наргиле с надписи Al FAKHER и 5600 къса - 280 кутии цигари от различни търговски марки с чужд акцизен бандерол.

Агенция "Митници"

Установени са и укрити на различни места в шофьорската кабина 12,5 кг пити с пчелен мед и 8,5 кг месни продукти. Контрабандните акцизни стоки са задържани и срещу водача на камиона, турски гражданин, е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.

Нелегално пренасяните хранителни продукти също са иззети с протокол и предадени на служителите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).