/ Община Стара Загора
114 души са поставените под карантина през последните два дни на територията на Общината
Санкционираха първите нарушители, които не спазват заповедта за временно преустановяване на посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки, намиращи се на територията на училища, детски градини и ясли, съобщиха от звено „Инспекторат” към Община Стара Загора. Младежи са били засечени в парк „Бранителите на Стара Загора”.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Към момента няма регистриран болен от COVID-19 старозагорец

Екипите от общински служители следят за ежедневното спазване на всички мерки, целящи превенция на разпространението на COVID-19.
В началото на седмицата на всички входове на парковете на територията на общината са поставени ограничителни ленти, които напомнят на гражданите за забраната за посещение.

Контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Стара Загора

От общинска администрация са монтирали и табели на детските площадки, оказващи недопускането на деца при съоръженията. Към момента няма констатирани нарушения за работещи вендинг автомати.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

29 от най-големите предприятия на територията на град Стара Загора са посетени от мобилните екипи на Общината, като са им съставени предупредителни протоколи за спазване на мерките за биологична сигурност.

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в Стара Загора

114 души са поставените под карантина през последните два дни на територията на Общината
. Образувани са 5 досъдебни производства за неспазване на карантинните мерки. Има образувано досъдебно производство за хулиганство на Контролно-пропусквателен пункт и неспазване на ограниченията.

Дарителска сметка за борба с коронавируса разкри Община Стара Загора

Над 4300 заявления за промяна на настоящ адрес са подадени в Административните бюра и кметствата на селата от старозагорска община. Всеки гражданин може да се информира за най-актуалната информация по отношение на COVID-19 в специалната секция на сайта на администрацията - https://www.starazagora.bg/bg/koronavirus-covid-19