/ Община Стара Загора
Затварят паркове и детски площадки, само кучета на разходка
С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Те са в сила до изричната им отмяна.

Временно разписание на градския транспорт в Стара Загора за работните дни

Считано от 22 март, се преустановява дейността на Автогара „Стара Загора“. Остават активни единствено линиите, обслужващи градската транспортна мрежа. Временно се забранява и използването на всички кафе-автомати и вендинг-машини на територията на община Стара Загора.

Собствениците на съоръженията трябва да изключат от захранване машините. При неизпълнение ще бъде образувана процедура по реда на чл.15 от Наредба за реда и условията за издаване на разрешения за поставяне на ВПС и елементи на градското обзавеждане.

Считано от 21 март, се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки, намиращи се на територията на училища, детски градини и ясли.

Органите на ОД на МВР и РУП са организирали контролно-пропускателни пунктове - КПП на входно-изходните пътища на Стара Загора и извършват проверка за целта на пътуването на гражданите.

Добрият пример: Дариха защитни облекла на старозагорски медици (СНИМКИ)

През КПП се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването - наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес - това се удостоверява със служебна бележка /декларация прил. №1 - от работодателя или служебен документ- карта, медицински документ или документ за самоличност.

Лицата над 60-годишна възраст при необходимост да посещават хранителните магазини и аптеки за времето от 08:30 до 10:30 часа всеки ден. Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметове, секретаря на Община Стара Загора и директора на ОД МВР- Стара Загора за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ и на областния управител.

Извънредно ще се издават удостоверения за настоящ адрес в Стара Загора

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.


https://www.starazagora.bg/uploads/posts/zap_10-00-755-20_03_20.pdf

https://www.starazagora.bg/uploads/posts/deklaration_20_03_20.pdf