/ Община Стара Загора
Дарението включва гащеризони, маски, очила, ръкавици и специални калцуни от високо качество
Българското дружество по офталмология, представлявано от доц. д-р Димитър Джелебов и Ротари клуб Берое Стара Загора дариха защитни облекла за лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечения в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Община Стара Загора

„В нашата клиника се очаква да се приемат болни с дихателна недостатъчност и защитното облекло ни е жизнено важно, за да останем да работим“, обясни доц. Георги Арабаджиев, ръководител на клиниката.

Доброто го има: Доброволци и фирми помагат и раздават маски и хляб на старозагорци

Дарението включва гащеризони, маски, очила, ръкавици и специални калцуни от високо качество, съобразени с всички стандарти и сертификати за медицински облекла.

Община Стара Загора

Произведени са в различни европейски страни и са транспортирани до Стара Загора със съдействието на дарителите.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

„Трябва да има много такива взаимодействия и търсене на възможности да се помага на медиците.
В Стара Загора се проявява съпричастност, дай Боже и разумност да има. Ние на Вас докторите разчитаме да оцелеем физически и психически“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора. Тя благодари от името на Общината за жизнено необходимото и навременно дарение.

Община Стара Загора

„Това няма да е еднократен жест, следващата седмица очакваме още доставки, когато имаме възможност закупуваме“, сподели доц. д-р Джелебов.