/ ThinkStock/Getty Images
Всеки, който има желание да се включи в помощ на нуждаещи се може да се запише на тел. 0885/ 90-12-12 и 042/614-614
Фирма „Изитекс” ООД уши и дари на Община Стара Загора 600 предпазни маски за многократна употреба. „Правим дарението, защото искаме да спомогнем на институциите да бъдат защитени и да се преборим по-бързо със ситуацията, за да може да се завърнем към нормалния си начин на живот”, обясни търговският директор на фирмата Георги Жеков.

Строги мерки за придвижване и вечерен час се въвеждат в ромския кв. „Лозенец”

Той допълни, че маските не са медицински, но са трислойни и са изработени от памучна материя и хидрофибриран плат. Маските ще бъдат разпределени за нуждите на Община Стара Загора - за служители на социални заведения, детска кухня, общински пазар, както и за кметовете и кметските наместници по селата. От фирмата уточниха, че ще предоставят и още 400 маски на полицаи.

По телефон или по имейл ще се записват новоприетите в детските градини в Стара Загора

В помощ на старозагорци се включват и Пекарни „Петраки”. Те ще даряват ежедневно по 100 хляба, които ще бъдат разпределяни на потребителите на Диетичния стол и на възрастни хора, заявили нужда от доставка на храни и лекарства на тел.0885/ 382-233, всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа.

С временни разписания са градският и междуселищният транспорт в Стара Загора

„Това произвеждаме и това можем да дарим. Ако всеки е съпричастен ще можем по-лесно да се преборим”, категоричен е собственикът Петър Петров. Към момента в Община Стара Загора има записани и 32-ма доброволци, които са изразили готовност да помогнат в случай на усложняване на кризисната обстановка - това са 18 мъже и 14 дами. 

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

Припомняме, че всеки, който има желание да се включи в помощ на нуждаещи се може да се запише на тел. 0885/ 90-12-12 и 042/614-614.
Кметът Живко Тодоров благодари на собствениците на фирми, както и на всички доброволци за съпричастността и помощта в този труден за всички момент.