/ iStock/Getty Images
От Скопие съобщават за двама македонци с положителни проби, върнали се от ски в Банско
Трети човек почина от коронавирус в София. Това е възрастната жена с инсулт, която беше приета в Пирогов. 80-годишната жена е починала рано тази сутрин. 

Общо 94 души са заразени на територията на страната. Още две проби са дали положителен резултат, с което за денонощието заразените стават 13, стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб. 333 са общо пробите, които са били изследвани във вчерашния ден. 

Случай на коронавирус е установен и в Бургас - 39-годишна жена, която е работела като готвачка в Банско. Нейните контакти са 25 лица. Тя е настанена в инфекциозното отделение на болницата в града, съобщи началникът на щаба генарал-майор Венцислав Мутафчийски. 

Трети ден от карантината на Банско, над 200 туристи са блокирани (ВИДЕО)

От Скопие съобщават за двама граждани на Северна Македония, дали положителни проби, след като се върнали от почивка в Банско, стана още ясно от думите на проф Мутафчийски.

"Разшириха се и областите с коронавирус в страната. Това са от областите Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. В Бургас случаят е свързан с Банско.В София има 11 настанени във ВМА и трима във „Пирогов“, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност. Той не е потвърден, но е съмнителен за коронавирус. Един пациент има в „Софиамед“, един в „Александровка“ и един в МВР болница. Има един лекар от Велико Търново, който е заразен, но той няма връзка с лежащи в болницата пациенти. Интубираният е само един в България. От хоспитализираните от тези 94 случая повечето са с двустранна бронхопневмония. При случая в „Пирогов“ още преди 4 дни сигнализирах, че има признаци на влошаване и това доведе до фаталния край", обобщи той. 

Мъж, работил в Банско, е първият случай на коронавирус в Разлог

Проф. Мутафчийски коментира и вчерашния случай, при който карантиниран пациент избяга от Пирогов. „Сутринта обсъдихме въпроса за избягало лице от болница в София с главния секретар на МВР. Лицето е намерено в безпомощно състояние с алкохолно опиянение. Закаран е в УМБАЛСМ „Пирогов“. Там е взета проба, но преди да изчака резултата, пациентът е избягал. Издирен е и е намерен на Централна гара. Върнат е в „Пирогов“ и днес се очаква резултатът. Тестван е с бърз тест, който е бил положителен“, разкри началникът на Националния оперативен щаб.