/ Район
От 00.00 часа на 21 март, тоест още от тази нощ, се забраняват разходките в парка и игрите на детските и спортните площадки. Решението е на кризисния щаб за борба с коронавируса, облечено в заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Столична община изпревари решението на кризисния щаб. Някои столични райони вече оградиха с ленти детски и спортни съоръжения по площадките и кварталните паркове и градини, като всички на територията на район Слатина.







По повод новата забрана ген. Мутафчийски съжали, че се задава слънчев уикенд, но, за съжаление, хората няма да могат да излязат в парка, защото трябва да ограничим масовите контакти на хора, след като стана ясно, че вербалните призиви само не проработиха.

Заради много запитвания на собственици на кучета,  Ананиев уточни, че само за тях ще бъдат разрешени разходките, но без право да се събират с други животни и съответно - стопаните им, с други хора.

Полицията ще следи дали забраните се спазват.

"Ще позволим на собствениците на домашни любимци да влязат в определените за това места, за да могат да ги разходят. Единствено не трябва да се допускат струпвания на хора", каза Ананиев.