/ iStock/Getty Images
„Зелените коридори“, в които желаещите имат възможност да си поставят ваксина срещу COVID-19, ще работят и тази събота и неделя, съобщиха от Столична община.

Кацаров: Няма да допусна да умират хора на улиците или пред болниците

Общо в шест изнесени кабинети ще се извършва имунизация този уикенд. От 13:00 до 18:00 часа в пет мола - в The Mall на бул. "Цариградско шосе", "България Мол" на бул. "България", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" желаещите ще могат да избират от всички одобрени от ЕС ваксини.

От 09:00 до 16:00 часа работи изнесения пункт в Културния дом в кв. "Дружба". Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници, а осигуряването на ваксините с помощта на Столичната РЗИ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Здравният министър: Ще затегнем мерките, когато страната ни влезе в оранжевата зона

Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени над 13 00 ваксини. В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени 14 455 ваксини.

Инициативата за поставяне на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на броя ваксинирани на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ.