/ Дарик радио, Хасково
Бюджетът на Хасково бе приет днес от общинските съветници. Финансовата рамка получи одобрението на 24 души, 4-ма бяха против, а други 5-ма се въздържаха. Приемането на новия бюджет стана на втория път. През януари местните парламентаристи отложиха точката от дневния си ред, за да се направят корекции.

Кметът с остро писмо към съветници в Хасково

Днес бяха направени такива. Приходната и разходната част на финансовата рамка за 2019 г бе изменена със 780 000 лв., по идея на комисията по бюджет и финанси. Близо 75 мл н лв е бюджета на Хасково.

Силен интерес към Бюджет`2019 на Хасково

По време на дебатите Даниел Гаргов от ГЕРБ обяви, че кметът не е чул предложенията на гражданите. „Голяма съпротива на кмета срещу разумни предложения", каза още Гаргов.

Кметът на Хасково скочи на съветниците за Бюджет 2019

Иван Станчев от БСП пък заяви, че с бюджета не са ясно изразени кои са приоритетите на общината. Според него, в края на това управление остават много проблеми и нито едно от предложенията на столетницата не са залегнали във финансовата рамка.

Бюджет 2019 на Хасково се препъна в Общинския съвет

Културният и спортен календари, които станаха причина за остро изказване вчера от страна на кмета, бяха приети от общинските съветници с промени, направени от комисиите към местния парламент.

Кметът Добри Беливанов не взе думата по време на дебатите и след като съветниците гласуваха седма точка от дневния си ред.