януарска сесия в Хасково
януарска сесия в Хасково / Дарик радио, Хасково
Хасково Бюджет
100422
Хасково Бюджет
  • Хасково Бюджет
Гласуването и разглеждането на Бюджет`2019 на община Хасково бе отложено за следващото заседание на местния парламент. Това предложение на бюджетната комисия бе подкрепено и от останалите постоянни комисии, като 35 от съветниците гласуваха „за“, а трима с „въздържал се“.

януарска сесия за бюджета на Хасково
Дарик радио, Хасково

Мотивите за отлагането са, че във внесения проект не са отразени направените по време на общественото обсъждане предложения, посочи председателят на Бюджетната комисия Даниел Гаргов. Той предложи до следващата сесия общински съветници заедно с администрацията да прецизират проекта за годишна финансова рамка.

От останалите постоянни комисии също заявиха становища, че допускат за разглеждане докладната, но не я подкрепят в този вид.

Силен интерес към Бюджет`2019 на Хасково

Кметът Добри Беливанов опонира, че всички направени по време на обсъждането предложения са били обсъдени, а за реализирането им са необходими 2 200 000 лв. Той определи предложението, като „много популистко“ с репликата: „Идват избори и някои хора си правят сметката, мяркат им се пред очите сърпчета и чукчета, но не е така“. Беливанов посочи също: „Ще ги дадем тези пари за еднократна помощ за новородени, но след добро проучване.“

не приеха бюджета на Хасково
Дарик радио, Хасково

Визия без действие е само мечта. Действие без визия създава хаос. В нашата община няма нито визия, нито действие, контрира председателят на бюджетната комисия Даниел Гаргов.

Кметът на Хасково отряза партиите и хората за ремонт на Бюджет 2019 г

За първи път чухме дясно политическо изказване от тази трибуна. С 99.9% от казаното се съгласявам, подкрепи го съветникът Георги Пеев.

Дебатите по докладната записка, която бе като седма точка от дневния ред, бяха в присъствието на съставителите на фанансовата рамка - Тодорка Стоянова, главен счетоводител на общината и Радослав Ванчев, експерт по бюджета. 

Акцентите от дебата чуйте в приложения файл.