Хасково, Обществено обсъждане Бюджет`2019
Хасково, Обществено обсъждане Бюджет`2019 / Дарик радио, Хасково
Близо 74 млн. лв. е Бюджет`2019 на община Хасково. Тази вечер представят проекта на финансовата рамка. За първи път общественото й обсъждане става в препълнена зала и към него има силен интерес  от общински съветници, депутати и граждани.

Хасково, Обществено обсъждане Бюджет`2019
Дарик радио, Хасково

10% от бюджета е този за образование в общината. 100 000 лв. е предвидената помощ за ин витро и инвиво процедури. Общината тази година поема 8 лв. от картите на пенсионерите за градския транспорт, като досега за тази цел отделяше по 6 лв. Увеличена е и субсидията за читалищата, казаха от общината.

Обявиха обсъждане на Бюджет`2019 в Хасково

Увеличение на парите за спорт предложи Митко Петров от ГЕРБ. Той поиска да се завишат от 200 хил., лв на 400 хил.лв. 200 000 лв. да са парите за култура, предложи Деян Янев от Реформаторите. И допълни, че е добре 130 000 лв. да бъдат осигурени за охрана на училищата. Да се отделят 230 000 лв. за закрит басейн поиска Светослава Стоянова от "Коалиция за Хасково". Йозджан Мехмед от ДПС предложи да се предвидят 20 000 лв. за подмяна на водопровод в с. Стамболийски, както и онези, които нямат достъп до имотите си, да не плащат такса смет. Богдан Кирилов от БСП предложи общината да осигурява финансова еднократна помощ за новородено дете в размер на 560 лв. Парите ги има в преходния остатък, мотивира се той. Преди това и Гергана Бояджиева от ГЕРБ поиска да се дава една минимална заплата за всяко новородено.

Проектът е публикуван и на официалния сайт на община Хасково.