/ Дарик Добрич
Отчет за финансовата част от реализирането на проекта за водния сектор на Добрич ще бъде даден в Общинския съвет на предстоящото заседание през месец юли. Той ще бъде в отговор на въпроси, зададени от гражданин на редовната сесия днес.
 
Стартират ремонтите по нови шест улици в Добрич

Илиян Колев
, който работи във „ВиК“ Добрич, бе изслушан от съветниците. Той постави въпроси за качеството на възстановяване на настилките след ремонта на водопроводите и поиска отчет на разходваните средства по проекта да залегне в дневния ред на Общинския съвет. Съветникът Камелия Койчева от ГЕРБ направи предложение отчетът да бъде представен на следващото заседание от администрацията и това бе прието.
 
Спад на подадената вода в Добрич и загубите по мрежата от началото на водния цикъл, отчитат от ВиК

Според гражданина, на някои от трасетата възстановяването на настилките след ремонта на водопровода става качествено, но другаде е много зле. Той даде за пример ул. „Столетов“, която била „като след военни действия“. Колев е предложил на общинските служители да ги разходи из града и да им посочи примери как се изпълняват възстановителните работи.
 
Какъв е напредъкът по водния цикъл на Добрич - вижте каква част от тръбите са подменени

Кметът отбеляза, че до август месец продължават дейностите по водния цикъл и е рано да се прави оценка на крайния вид на улиците. Той каза, че изпълнителите на надзора по проекта редовно следят работата на фирмите, които ремонтират, и връщат за подобрение местата, които са неприемливи.