/ Дарик Добрич
Спад на подадените количества вода за град Добрич отчитат от началото на водния цикъл от ВиК.

Асоциацията по ВиК прие нов бюджет със същата рамка за 2019 г.

От справка, предоставена до кмета на града става ясно, че през месец януари 2019 г. подадените количества вода до добричлии са с близо 600 хиляди кубични метра или с 35% по-малко в сравнение с януари 2018 г., а загубите са спаднали от 83,6% на 75,11%.

През февруари, спадът на подадените количества вода е с  39,5% по-малко спрямо същия месец на миналата година, а спадът на общите загуби е от 84,9% на 73,48%. След приключване на проекта по водния цикъл се очаква още по-чувствителен спад на подадените количества вода и общите загуби по мрежата, прогнозират от ВиК.

Какъв е напредъкът по водния цикъл на Добрич - вижте каква част от тръбите са подменени

Междувременно от Община Добрич обявиха, че ще следят стриктно за възстановяване на уличните  настилки след ремонтите по водния цикъл. След всяко възстановяване ще се прави обход от представители на общината, звеното за управление на проекта и надзора, информира кметът Йордан Йорданов.

"Там, където възстановителните работи не са добре направени, изпълнителите ще понесат санкции и ще трябва да възстановят асфалтовото покритие в първоначален вариант, докато не се постигне нужното качество и ниво", уточни градоначалникът. До момента от общината не са превеждали средства за възстановителни работи по уличната мрежа, информираха още от кметството.