/ Дарик Добрич
Фининсирането е по ОП "Региони в растеж"
Открита е строителна площадка за нови три улици в Добрич - ул.”Кирил и Методий”, ул.”Г.Кирков” и ул.”Детелина”, съобщиха от кметството. На 14 май, от 17.30 часа от общината ще организират разяснителна кампания на място – пред Младежкия център, където канят гражданите и живущите от района на среща. Очакванията са до края на юли строителните дейности по тези улици да бъдат приключени.

Стартират ремонтите на шест улици в Добрич

До дни ще стартират и ремонтните дейности и по други три улици - ул.”Теменуга”, ул.”М.Горки” и ул.”Стоян Михайловски”. Проектът за обновяването на шестте улици е финансиран безвъзмездно с 6.5 млн.лева по ОП „Региони в растеж“ с 15% национално съфинансиране. Той е един от включените в инвестиционната програма на Общината, разписана през 2014 г. като част от интегрирания план за градско развитие „Бъдеще за Добрич“.

Приключи ремонтът на паркинга зад хотел „България“

Ремонтните дейности по шестте улици включват полагане на нов асфалт, подновяване на настилката и бордюрите на тротоарите, монтиране на ново улично осветление с подземно окабелязване, нови пейки и кошчета за смет. Ще се изградят и нови 5 детски и спортни площадки - по ул. „Кирил и Методий“ (между блоковете „Мир“ и зад ВУМ) и по ул. „Теменуга“ - в междублоковите пространства. 

По водния цикъл на Добрич до ден-два ще бъде завършен ремонтът по ул. „Витоша”, а до дни ще стартира и ремонтът и по ул. ”П.Хитов”, информираха още от общината.