/ Дарик Добрич
Проект за пълно обновяване на шест улици в Добрич започва в близките дни. Изпълнителите са избрани, предстои да се подпишат протоколите за откриване на строителните площадки.
 
Ще се извършват строително-ремонтни дейности по улиците „Кирил и Методий“, „Георги Кирков“, „Максим Горки“, „Стоян Михайловски“, „Детелина“ и „Теменуга“.

Приключи ремонтът на паркинга зад хотел „България“

Работите включват както полагане на нов асфалт, така и подновяване на настилката и бордюрите на тротоарите, монтиране на ново улично осветление, което вече ще бъде с подземно окабелязване, нови пейки, кошчета за смет. Ще се изградят и нови 5 детски и спортни площадки – по „Кирил и Методий“ (между блоковете „Мир“ и зад ВУМ) и по „Теменуга“ - в междублокови пространства.

Площадка Мир-ове Дарик Добрич

пространство зад ВУМ Дарик Добрич

Всяка улица ще се ремонтира от различна фирма, като вече договорите с изпълнителите са сключени. За най-дългата – „Теменуга“ (1 328 м) това е Пътно строителство – Добрич; за „Кирил и Методий“ (1 155 м) – ДЗЗД Строителство 2018 – Варна (с участието на Инжстрой); „Детелина“ (412 м) – Хидрострой АД – София; „Г. Кирков“ (520 м) – Инфраексперт АД – София; „М. Горки“ (310 м) – Маридел 2012 ЕООД – Етрополе; „Ст. Михайловски“ (370 м от „Любен Каравелов“ до „М. Горки“) – Климатроник ЕООД – София.
 
Започват ремонтите по бул. „Добруджа“ и улица „Никола Петков“ в Добрич

Очаква се старт на ремонтите да бъде даден идната седмица. Срокът за завършване е 100 календарни дни за по-дългите улици – „Теменуга“, „Кирил и Методий“ и „Г. Кирков“ и 89 дни за останалите. Тоест ремонтите трябва да приключат до 10-15 август, каза кметът Йордан Йорданов. Жителите на районите ще бъдат уведомявани за хода на дейностите, увериха от Общината.
 
Проектът за обновяването на шестте улици е финансиран безвъзмездно с 6.5 млн.лева по ОП „Региони в растеж“ с 15% национално съфинансиране. Той е един от включените в инвестиционната програма на Общината, разписана през 2014 г. като част от интегрирания план за градско развитие „Бъдеще за Добрич“.
 
Ръководител на проекта е инж. Николай Колев, специалист по транспортно строителство, който е добричлия, но от 40 години не живее в града. Останалите в екипа са общински служители.

ремонт
Кметът, заедно с ръководителя на проекта Николай Колев и координатора Тодор Тодоров