/ Държавна опера-Бургас

Сопраното на Държавна опера-Бургас Мария Цветкова-Маджарова предизвика бурни овации на тазгодишния Фестивал на изкуствата „Карпатски простор“, който се проведе между 3 и 5 в Ивано-Франковск, Украйна. Гласовитата бургазлийка, която беше включена в програмата за изпълнители на класическа музика, беше избрана за тазгодишния любимец на оркестъра на фестивала.

Бляскав гала балетен спектакъл на Музикалното в Операта

„Изключително съм щастлива, защото бях там за първи път и никой не ме познаваше, а ми оказаха такава висока чест! Когато попитах на какво дължа тази чест, те казаха, че аз съм била певицата-музикант, проявила съм ювелирност в изпълнението си“, сподели Мария Цветкова при завръщането си.

Солистката на Държавна опера-Бургас беше първата българка, взела участие във фестивала „Карпатски простор“. Във фестивалната програма тя участва в концерт на солистите на всички национални театри на държавите-участнички и изпълни арията на Маргарита от операта „Фауст“ на Гуно и арията на Мими от „Бохеми“ на Пучини.

Представянето на Мария Цветкова е впечатлило организаторите на фестивала и те вече са я поканили за следващото му издание.