/ Държавна опера-Русе
До края на тази седмица остават още две ярки събития от афиша на Държавна опера-Русе. Това е Празничния концерт на Русенска филхармония със солисти от НУИ "Проф. Веселин Стоянов"по случай патронния празник на училището на 19 април- петък и "Балетната гала" на 20.04 - събота.

Талантлив музикант ще бъде солист на симфоничен концерт

Диригент на първия концерт ще бъде Виталий Лайдинен
. Солисти: Александър Стоянов, Вероника Илиева, Виктория Даскалова, Димитър Димитров, Кристиян Ангелов, Мария Пенчева, Цвета Атанасова, Цвета Бонева.

В програмата:Инструментални и вокални пиеси от Моцарт, Шуман, Верди, Григ, Сен-Санс, Сарасате, Шостакович, Борн. Цени на билетите: 6 и 8 лв. Билети на каса Опера: понеделник - петък 10.30 - 18.30 часа, тел. 0878/ 218-687 и 082/ 82-50-37.

Операта "Дон Карлос" събира в Русе великолепен екип

В гала концерта в събота ще участват солисти и кордебалет на Операта. Те ще представят балетни, оперни и съвременни произведения. Ще станете свидетели на три различни танцови стила.

Класическият репертоар, познат на публиката от хореографиите на Мариус Петипа, Лев Иванов и Джордж Баланчин, ще се редува с съвременните танцови хореографии на Асен Наков, Силвия Томова, Християн Бакалов.

Контрапункт на всичко това ще са характерните танци, един от които е емблема в оперното изкуство – „Половецки танц” от операта на Александър Бородин „Княз Игор”, възстановен от балетмайстора Марияна Захариева.

Шеговит нюанс в представлението ще внесе изпълнението на един от най-известните танци от балета „Лебедово езеро” на П. Ил. Чайковски - „Танц на малките лебеди” в изпълнение на четирима от балетистите.

Билети на каса Опера: понеделник - петък 10.30 - 18.30 часа тел. 0878/ 218-687 и 082/ 82-50-37