Уникален спектакъл на Музикалното
Уникален спектакъл на Музикалното

По традиция класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт.

Моцарт и Шопен за Великден в Операта

И тази година почитателите на танца ще се потопят в неговата магия и ще се докоснат до изкуството, събрало в себе си много красота, грация, нежност и въображение.

В мултимедийния спектакъл ще вземат участие  бъдещите балетни артисти от 1 до 12 клас, които се обучават по специалност "Класически танц". Техните педагози Недко Георгиев, Добрина Бахова,  Диляна Бахматова и Владимир Грудев за пореден път са обединили усилията си, за да вдъхновят публиката  с езика на музиката и танца.

Специален гост на балетната вечерта ще бъде  Даниел Тичков - премиер солист на Държавна Опера -Бургас. Зрителите ще имат възможност да се насладят както на първите стъпки на малките балерини, така и на хореографии по музика на класически и съвременни автори в изпълнение на ученици от гимназиалните класове. 

„Шумла полка“ идва в Бургас

Децата ще представят образци от световното балетно наследство - па де дьо, вариации, дуети, ансамбли по музика на Адолф Адам, Лудвиг Минкус, Джакомо Майербер и други.

Част от костюмите за Гала представлението са изработени от учениците от специалност "Сценичен костюм" с преподавател Аглика Атанасова.

За своята любов към балета и за своите мечти от сцената, в един необикновен мултимедиен спектакъл ще  разкажат възпитаниците на Училището  по изкуства и техните преподаватели в неделя, 12 май, от 18:00 часа в салона на Опера Бургас. Билети на касата на Операта.