/ Дарик Бургас
Дончо Златев
101401
Дончо Златев
  • Дончо Златев
„Новопредложената Статегия за детето 2019-2030 ще отвори опасна врата в полето“, заяви в студиото на Дарик Бургас Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет на СДС от Югоизточен регион и областен председател на младежката формация на сините.

Ще може ли родител да плесне детето си?

Той коментира, че ако изключително спорният документ, против който в момента бушува остър протест на родители в цялата страна бъде приет, държавата ще има право да се меси неконтролируемо в българските семейства и да отнема децата им напълно неправомерно.

Бургаски майки смятат „Стратегия за детето 2019-2030“ за вредна и опасна

„Достатъчно е съсед, който не ви харесва да подаде сигнал, че вашето дете плаче и това да бъде изтълкувано като тормоз срещу него. Това ще бъде достатъчно то да бъде взето от вас и настанено кой знае къде, при положение, че подобни места за въдворяване липсват у нас.

Трябва ли държавата да се намесва, ако родители крещят и заплашват децата си?

Това е стратегия, преписана от Норвегия, където е на почит практиката на социалните служби да бъде отпускана ежегодна квота колко на брой деца да бъдат „спасени“. Нека си зададем въпроса искаме ли това тук и дали то не е в разрез с българската народопсихология“, каза още Златев.

Чуйте интервюто с него в звуковия файл: