/ БГНЕС, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че никакви пари от предизборната кампания не са били използвани по случая с порноактрисата Сторми Даниълс, предадоха световните агенции. Тръмп написа серия от туитове по темата.

Порноактриса се закани, че ще направи разкрития за Тръмп

Личният адвокат на Тръмп - Майкъл Коен, призна, че е платил 130 000 долара на порнозвездата няколко дни преди президентските избори през ноември 2016 г. Тя твърдяла, че е имала връзка с Тръмп в периода 2006-2007 г.

Горещата порноактрисата Сторми Даниълс
Gulliver/Getty Images

По онова време той бил вече женен за Мелания Тръмп. В замяна на парите Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, се съгласила на споразумение за поверителност за предполагаемата й връзка с Тръмп.

Купувал ли е Тръмп мълчанието на порно актриса?

Миналата седмица Тръмп призна, че Коен го представлява в спора, който го противопоставя на Сторми Даниълс. Преди това той твърдеше, че не е в течение за плащането на пари на порноактрисата. Коен пък твърдеше, че е извадил парите от джоба си, за да плати на Сторми Даниълс.

Руди Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк, присъединил се неотдавна към юридическия екип на Тръмп, каза пред телевизия Фокс нюз, че милиардерът е възстановил на Коен в продължение на няколко месеца платената от него сума на порноакрисата. Джулиани увери, че плащането е било напълно законно и че това не са били пари от президентската кампания.

ФБР претърси офиси и жилище на адвокат на Тръмп, платил на порноактриса

Тръмп потвърди това в серията от туитове. "Пари от кампанията или от дарения за кампанията не са изиграли никаква роля в тази транзакция", написа той в един от туитовете тази сутрин.

В друг туит Тръмп уточнява, че адвокатът Коен не е имал нищо общо с президентската кампания и е сключил частен договор между две страни, известен като договор за поверителност. Той уточни, че Коен е получавал аванси върху месечните си хонорари, а не пари от предизборната кампания.

Заплашвали порнозвезда да мълчи за връзката си с Тръмп (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Подобни договори са чести сред знаменитостите и богатите хора. В настоящия случай той е изцяло в сила и ще бъде използван в арбитраж срещу Сторми Даниълс за обезщетение за нанесени вреди", казва Тръмп в друг туит, цитиран от Франс прес.

Порноактрисата Сторми Даниълс обвинява Тръмп в клевета

Според Тръмп транзакцията е целяла да се сложи край на неверните и изнудващи обвинения, направени от Сторми Даниълс за предполагаема връзка, въпреки че преди това тя написала подробно писмо, в което признавала, че не е имала връзка с него.

"Това беше частно споразумение, преди госпожа Клифорд и нейният адвокат да го нарушат", написа Тръмп в Туитър.

Горещата порноактриса, която тревожи съзнанието на Тръмп (СНИМКИ)

Малко след изявлението си за "Фокс нюз" Джулиани заяви пред в. "Ню Йорк таймс", че Тръмп е платил на Коен между 460 000 и 470 000 долара, за да възстанови сумата, платена на актрисата, както и за допълнителни разходи, без да уточнява какви, припомня Франс прес.
БТА