Майкъл Коен
Майкъл Коен / Guliver/Getty Images
ФБР извърши вчера обиски в офиси и жилището на Майкъл Коен, адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че прокуратурата е извършила обиските отчасти въз основа на информация, получена от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемото наговаряне между представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в САЩ през 2016 година.
Купувал ли е Тръмп мълчанието на порноактриса?

Райън съобщи, че са били иззети поверителни разговори между Коен и негови клиенти. По данни на в. "Ню Йорк таймс" са били конфискувани имейли, данъчни декларации и бизнес документи.

По данни на в. "Вашингтон пост" Коен е разследван за нарушаване на закона за финансиране на кампаниите и банкова измама.

Майкъл Коен
Guliver/Getty Images

Адвокат на Тръмп платил от джоба си на порноактриса

Коен е в центъра на скандал, отнасящ се до плащането на сума от 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс. Тя твърди, че през 2006 г. е имала връзка с него и е получила парите малко преди президентските избори през 2016 г., за да запази мълчание, припомня Ройтерс. Коен заяви, че е платил сумата от собствения си джоб. Президентът Доналд Тръмп заяви, че не е знаел за плащането.

Порноактриса се закани, че ще направи разкрития за Тръмп

Запознат с разследването източник съобщи, че при обиска вчера ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени между Коен и бившата директорка на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 г. среща между зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, обещали компрометираща информация за съперничката на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са защитени от разпоредбите, които предпазват разговорите между адвокат и негов клиент.

Доналд Тръмп
БГНЕС


 Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като срамни извършените от ФБР обиски на дома и офиса на неговия адвокат. Според него те са част от "лов на вещици".

Доклад: Служители на ФБР били пристрастни срещу Тръмп

Тръмп нарече екипа на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., "най-предубедената група хора". Президентът повтори, че според него министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс не е трябвало да се отказва от надзорните си правомощия по отношение на това разследване.
БТА