Сторми Даниълс
Сторми Даниълс / Guliver/Getty Images
Американската порноактриса Сторми Даниълс внесе жалба срещу Доналд Тръмп, обвинявайки го в клевета, предадоха ДПА и Франс прес, като се позоваха на нейния адвокат.
 
Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, е завела иска в съд в Ню Йорк. Той е бил внесен от адвоката ѝ Майкъл Авенати. Така към съдебната полемика между Сторми Даниълс и Доналд Тръмп се добавя нова глава.

ФБР претърси офиси и жилище на адвокат на Тръмп, платил на порноактриса
 
Сторми Даниълс е в съдебна битка с Тръмп, откакто поиска от съдия в Лос Анджелис да анулира споразумение за поверителност, според което тя приела да не говори за своята предполагаема връзка с Тръмп в замяна на 130 000 долара обезщетение.
 
Адвокатът на Тръмп - Майкъл Коен, каза, че е договорил сам споразумението и е извадил парите от джоба си, за да плати на актрисата. Самият Коен също е обект на разследване в Манхатън.

Купувал ли е Тръмп мълчанието на порно актриса?
 
В телевизионно интервю в края на март Сторми Даниълс разказа пикантни детайли за връзката си Тръмп в периода 2006-2007 г. Тя каза също така, че била заплашена през 2011 г. на паркинг в Лас Вегас от неизвестен мъж. Той казал, че ще се разправя с дъщеря й, ако тя разкрие връзката си с Тръмп.
 
В средата на април Сторми Даниълс представи фоторобот на непознатия, който я заплашил. После Тръмп коментира в Туитър фоторобота и каза, че той е на човек, който не съществува. Тогава той определи действията на Сторми Даниълс като "абсолютна измама".

Порноактриса се закани, че ще направи разкрития за Тръмп
 
В иска срещу Тръмп порноактрисата, която е на 39 години, обвинява президента в клевета и оценява на 75 000 долара вредите, които е понесла заради неговия коментар в Туитър, видян от 50 милиона негови последователи в социалната мрежа.

Още една порно звезда каза, че е била канена в хотелската стая на Тръмп през 2006 г. (СНИМКИ)
БТА