/ IStock
Един случай на индийския вариант на коронавируса, който причини рязко засилване на епидемията в Индия, е бил засечен в Гърция, предаде АФП, като се позовава на съобщение на гръцките здравни власти.

Гърция удължи ограничителните мерки за влизане в страната

Националната служба за обществено здраве обяви в съобщение, че "положителна проба" за преобладаващия вариант - на новия коронавиру в Индия" е била установена "при 33-годишна чуждестранна гражданка, която живее в Атина и е пътувала до Дубай на 4 април".

Става дума за първи случай на индийския вариант в Гърция, посочи за АФП източник от гръцкото министерство на здравеопазването, пожелал анонимност. Националната служба за обществено здраве е уточнила, че при заминаването си за Дубай жената е била с "отрицателен PCR тест".

Молове и търговски центрове отвориха врати в Гърция

Случаят е засечен при масово взимане на проби от санитарните власти, посочва здравната служба. Жената е имала "симптоми, но не е била приета в болница". Сега "тя вече няма симптоми и периодът на карантината й е изтекъл", се отбелязва в съобщението.

Индийската здравна система е претоварена от нова вълна на заразявания, които отчасти се приписват на вариант на новия коронавирус, обозначен като В.1.617. 
БТА