/ iStock/Getty Images
Гърция удължава работата на ваксинационните центрове до полунощ всеки ден от седмицата, според изменение, внесено в парламента от министерството на здравеопазването вчера, съобщава АНА-МПА.

Гръцката полиция засили контрола на тол станциите на магистралите

Решението ще позволи на големите ваксинационни центрове на националната здравна система да удължат работното си време от 7:00 часа сутринта до 24:00 часа до 30 септември.

Освен това се предвижда възможност персоналът от частните медицински заведения да бъде извикан да помогне във ваксинацията, като също така се определят дневни компенсации за служителите през уикендите и празниците.

В Гърция възобновяват редица дейности след Великден

Същевременно правителственият говорител Аристотелия Пелони призова всички да се ваксинират, като посочи, че от вторник ще бъде отворена платформата за насрочване на ваксинация за хората между 30 и 39 години.

"Капацитетът на системата въз основа на доставките, които ще имаме, и броя, който вече имаме, е за 2,5 милиона ваксинации през май и 4 милиона ваксинации през юни. Вървим към изграждане на стена от имунитет срещу COVID-19", посочи тя.

Нови строги мерки за влизане в Гърция - какво трябва да знаем (ВИДЕО)

По-рано гръцките власти съобщиха, че по време на предстоящите Великденски празници ваксинацията ще спре само за един ден - на Великден, 2 май.
БТА