/ iStock/Getty Images
Гръцката полиция засили контрола на тол станциите на магистралите край Атина, което доведе до образуването на големи опашки на пунктовете за плащане на тол такси.

Без карантина за пътуващите транзит през Северна Македония и Гърция за Албания

Полицията проверява хората, за да бъдат ограничени пътуванията между регионите преди предстоящия Великден, предаде Ройтерс.

Гърция позволи службите в църквите по време на Страстната седмица - от понеделник при положение, че хората носят маски и спазват дистанция.

Премиерът Кириакос Мицотакис обаче заяви, че хората не трябва да пътуват между регионите, за да се предотврати ново увеличение на заразените с коронавирус в страната преди планираното откриване на туристическия сезон на 15 май.

В Гърция възобновяват редица дейности след Великден

Много гърци празнуват Великден със семействата си в родните им домове или във вили под наем и властите се опасяват, че заради месеците изолация гражданите ще са склонни да игнорират забраните за пътувания. Властите налагат глоби от 300 евро за пътуване без разрешително.

Полицията заяви, че е намалила броя на отворените тол станции, за да извършва проверки на пътуващите. Общият брой на заразените с коронавирус в Гърция достигна 326 395 души. 9788 души са починали досега. 
БТА