Не само мъжете могат да бъдат скандални и провокативни. Има жени, които са останали в историята с бурния си нрав и шокиращи скандали. В много случаи те са играли основна роля в редица общества.

Как са се променили жените през последните 100 години?

Клеопатра VII

Клеопатра VII Филопатор е била последният фараон на Египет. След нейната смърт държавата става притежание на Римската империя. Клеопатра остава в историята като една от най-порочните жени. Тя е била известна с жестокостта и уменията си за съблазняване. Използвала е секса като оръжие, ставайки любовница на един от властните хора по това време – Гай Юлий Цезар, а по-късно и на Марк Антоний. Последната и връзка завършва трагично. Марк отнема живота си, а по-късно и Клеопатра се самоубива.

Клеопатра
gettyimages

Екатерина Велика

Екатерина Втора, позната като Екатерина Велика, била най-дълго управлявалият владетел на Русия. Освен множеството ѝ любовници се носели слухове, че първородният ѝ син е с неизвестен произход. Дори век по-късно съществувал мит, че смъртта ѝ е била вследствие на необуздан секс, което потвърждавало нимфоманските ѝ наклонности.

Впоследствие историци опровергават този мит и потвърждават, че е починала от сърдечен удар.

Подредиха 40-те най-вдъхновяващи жени

Уолис Симпсън

Симпсън била американка, човек от хайлайфа с редица съпрузи, третият от които бил Принц Едуард Осми, херцог на Уиндзор. Тя е известна с това, че е прелъстила младия принц да се откаже от трона заради нея. Слуховете са, че тя е използвала странни китайски сексуални техники. Непосредствено преди скандала - през септември 1936 г., крал Едуард VIII е на посещение в  България. Придружаван от "дамата на своето сърце", британският държавен глава е посрещнат подобаващо.

Уолис Симпсън
gettyimages

Месалина

Валерия Месалина, е третата съпруга на римския император Клавдий и определено е била една от най-мразените жени в Римската империя. Тя е може би едно от най-откачените и смъртоносни нимфоманки записани в историята на Римската цивилизация. Историците смятат, че тя е използвала секса, като оръжие за пълен контрол над политиците. Води се слух, че е предизвикала най-добрите проститутки в империята на съревнование, коя от тях ще спи с най-много мъже за една вечер. Месалина преспива с двадесет и петима мъже и печели облога. Тя е била собственичка на публичен дом, където редовно е изнудвала високопоставени жени да проституират.

Жените не са това, което бяха. Мъжете също

Мария-Антоанета

Мария Антония Джозепа е била ерцхерцогиня на Австрия  и кралица на Франция и Навара, съпруга на крал Луи XVI.  Тя е 15-то и предпоследно дете на римския император Франц Първи Стефан и императрица Мария-Терезия. Продължаващите с години клеветнически публикации, дворцовите интриги и скандалите, в които е замесено името на кралицата, оформят популярния образ на една безнравствена, разточителна и празноглава австрийка, с който образ Мария-Антоанета остава трайно във френското съзнание. Мнозина я обвиняват за основната причина за началото на Френската революция.

И още:

Най-скандалните кралски сватби (ВИДЕО/СНИМКИ)

Меган Маркъл: поредната американка, която влиза в кралско семейство

Петте най-зли жени в човешката история

Първите дами, които светът дълго ще помни

Велики изобретения на жени, които промениха света

Признават Майка Тереза за светица

Пет неща, в които жените са по-добри от мъжете (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук