Фантазиите и добрите идеи на жените са допринесли за развитието на света не по-малко, отколкото тези, на силния пол. Но за техните открития се споменава значително по-рядко.

Вижте някои велики изобретения, измислени от жени

Сигнални ракети

Изобретателката на сигналните ракети Марка Костън е имала тежък живот. На 22 години останала вдовица с 4 деца. Нейният съпруг е бил учен. Починал поради химическите вещества, които използвал. Оставил малко пари зад себе си, така че Марта трябвало да се справя сама. Един ден тя намерила записките на мъжа си, където имало и идея за използване на светлинни сигнали в морето, вместо цветни флагове и викове.

Марта посветила 10 години от живота си за това изобретение То било толкова добро, че щатската флота го купила за 20 000 долара.

Подредиха 40-те най-вдъхновяващи жени

Съдомиална машина

Джозефин Кокрейн водела съвсем обикновен живот. Нейният съпруг бил успешен бизнесмен, така че тя нямало за какво да се тревожи. Един ден нейният слуга счупил няколко чинии, докато ги миел. Разстроена тя решила да помогне на слугите си, като създаде машина, която да върши тяхната работа. Тя започнала проучване, което и помогнало да създаде чертежите на бъдещата съдомиялна. След като в продължение на няколко месеца конструирала изобретението, нейният мъж се разболял и починал. Той оставил доста дългове и затова Джоузефин трябвало да завърши изобретението, за да оцелее. Един механик и помогнал за техническото изпълнение и тя получила патент върху своята съдомиялна.

Признават Майка Тереза за светица

Чистачки

Идеята за помощното средство, осигуряващо по-добра видимост на пътя, е на Мари Андерсон. Тя измислила механичните чистачки, които използваме и до днес през 1903 година. За тях получила патент.

Женитеи са изобретили още: глобусът, дъската за гладене, спасителният сал, медицинската спринцовка и др.

Вижте още във видеото.