Мъжете и жените са различни. Жените са по-емоционални и уравновесени, а мъжете са повече рискови играчи. В някои неща жените са по-добри от мъжете, а в други е точно обратното.

Вижте пет неща, в които жените са по-добри от мъжете

Жените разбират емоциите по-добре

След проучване, направено през 2009 година в университета в Монреал, в което са участвали 23 жени и 23 мъже, учени установили, че жените осъзнават емоциите си по-добре.

Проучването продължило в рамките на месец и се състояло в това - кой от двата пола ще разграничи емоциите си по-бързо. Установили също, че жените отговаряли по-бързо на въпросите, които били зададени от жени. Това също е доказателство, че жените по-лесно се справят с емоциите.

Жените са по-добри шофьори във всяко отношение

Жените могат да имат по няколко оргазма

Повечето мъже са биологично неспособни да еякулират без необходимото време за почивка между оргазмите.  Химическото съединение, наречено окситоцин, се отделя в организма на мъжа и го принуждава да направи почивка между оргазмите, която трае от 5 до 30 минути.

Не е така обаче при жените. Те могат да получават последователни оргазми, тъй като тялото на жената не произвежда окситоцин.

Има ли разлика между женския и мъжкия оргазъм?

Жените имат по-добро обоняние

В Бразилия е проведено едно малко странно изследване върху труповете на 7 мъже и 11 жени, които са починали наскоро. То разкрива, че средно жените имат 43 % повече клетки, отколкото мъжете в техните обонятелни луковици в мозъка им. Обонятелните израстъци са отговорни за контрола на обонянието. Изследователите, които са направили това изследване, посочват и факта, че повишеното обоняние при жените е естествено свързано с преживяванията и емоциите им. По време на бременност жените имат повишено обоняние, което е причинено от различни хормони.

Жените харесвали мъже, които излъчват господство, агресия и мъжественост

Жените могат да правят много неща едновременно

Чудили ли сте се как жените могат да вършат по няколко неща едновременно? Учените са провели изследване, в което са направили тестове върху мозъците на 949 мъже и жени, за да се установят какви са взаимовръзките между различните части на мозъка и при двата пола. Резултатите показват, че жените имат по-силна връзка между лявата и дясната половина на мозъка си, докато мъжете имат по-силна връзка между предната и задната част на мозъка си.

Тези различни взаимовръзки правят жените по-добри в изпълнението на няколко неща едновременно, а мъжете по-добри в единични, но по-сложни задачи.

Еволюцията е направили жените по-секси

Жените стават все по-красиви през вековете и учените прогнозират, че това ще продължи. Учените също предвиждат и по-голям брой жени в процеса на еволюцията.

Изследване, проведено през 2006 година показва, че по-привлекателните родители по-често имат дъщери. Твърди се, че това е еволюционна тактика или по-точно, че нашето ДНК е така програмирано, че има за цел да помогне на всеки пол да оцелее. Изследването доказва, че жените наследяват физическата привлекателност през поколение.