Има ли разлика между женския и мъжкия оргазъм?
Има ли разлика между женския и мъжкия оргазъм? / ThinkStock/Getty Images

Женският и мъжкият оргазъм често са обект на сравнение, като мнозина се чудят чий е по-добър. Отговор на този въпрос дават американски специалисти - кулминацията при представителите и на двата пола е еднаква, пише в. "Дейли експрес".

Масово се смята, че жените се радват на по-наситени оргазми. Целта на авторите на настоящото проучване е била да подложат на тест това схващане. Резултатът се оказал изненадващ дори за тях.

Изненадващи факти за женския оргазъм

"Според широко разпространеното мнение, мъжкият оргазъм е по-внезапен и експлозивен, докато женският е по-продължителен и не толкова бурен", отбелязват специалистите от Американската асоциация на психолозите. Настоящото проучване обаче показва, че кулминацията при двата пола е идентична.

Разгадаха тайната на женския оргазъм

За целите му мъжете и жените е трябвало да опишат с думи оргазмите си. След това 70 професионалисти, сред които студенти по медицина, гинеколози и клинични психолози, са били помолени да прочетат описанията и да преценят дали авторът им е мъж или жена.

Правете секс с чорапи за повече оргазми

Оказало се, че "спецовете" не могат с точност да идентифицират пола на индивида, чието описание са прочели. Това ги е накарало да допуснат, че субективно оргазмът и при двата пола е еднакъв, пише БТА.

Още за секса и удоволствието:

Какво означава "О, татенце!" по време на секс

Женското лице по време на оргазъм

За разтърсващ оргазъм сменяйте позите

Разкриха кои мъже осигуряват незабравим оргазъм на партньорките си