Жените харесвали мъже, които излъчват господство, агресия и мъжественост
Жените харесвали мъже, които излъчват господство, агресия и мъжественост / ThinkStock/Getty Images

Мъже, ако искате да спечелите дамата на сърцето си, татуирайте се - резултатите от ново проучване показват, че представителите на силния пол с татуировки са по-привлекателни за жените, пише в. "Дейли стар".

Според авторите на изследването, публикувано в сп. "Personality and Individual Differences", дамите гледат на татуировките по тялото на противоположния пол като свидетелство за мъжественост, агресия, господство и по-добро здраве.

Жените не харесват такива мъже

"Жените възприемат татуираните мъже като по-ценни партньори с потенциално по-добро здраве и по-висок социален статут", пишат изследователите.

Авторите на проучването са установили също, че татуировките помагат на притежателите си да "сплашват" потенциалните съперници за женското сърце, тъй като се смятат за признак и на физическо превъзходство.

Откриха как непривлекателните мъже стават секси за жените

Боди артът се радва на нарастваща популярност във Великобритания. Един на петима поданици на Нейно Величество и една трета от младите възрастни в страната имат поне една татуировка.

Интересът се подхранва отчасти от знаменитости като бившия футболен ас Дейвид Бекъм, който редовно демонстрира своите. Татуировките обаче не са "резервирани" само за по-младите знаменитости.

Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят

Голямата дама на британските кино и театър Джуди Денч по-рано през тази година отбеляза 81-ия си рожден ден с първия си татус. Ветеранката татуира на китката си израза "Carpe diem" (Улови мига) - нейно мото в живота, припомня БТА.

Вижте повече за нейната татуировка тук