В какво мъжете са по-добри от жените
В какво мъжете са по-добри от жените / снимка: morguefile.com

Новината, че мъжете не се справят в много неща, които жените вършат с лекота, не изненадва никого. С какво обаче господата се справят най-зле? Отговор на този въпрос дава ново британско изследване.

Модата е най-големият враг на силния пол, а след нея се нареждат танците. Също така господата са доста слаби при помненето на важни дати и събития като рождения ден на партньорката или годишнина от сватбата.

Малко са и мъжете, които могат да се справят с пазаруването, особено на дрехи и изобщо подаръците като цяло. Готвенето също не се отдава на всеки, особено на по-сложни ястия.

Резултатите от изследването показват, че съвременните мъже все още разчитат на жените за много неща. Те все още са способни да забравят децата в детската градина или да пропуснат работа заради тежък махмурлук, отбелязва БГНЕС.

36% от анкетираните признават, че са най-зле в кухнята, 38% мислят, че са смешни на дансинга и заради това не танцуват. Мъжете също така се оценяват доста ниско по въпроса с купуването на подаръци, като 52% от участниците споделят, че не могат да обикалят по магазините. 33% не помнят годишнини, което им е изигравало лоша шега, а 30 на сто смятат, че са непохватни в домакинските задължения.

Всъщност единствените аспекти, в които мъжете са убедени, че са по-добри от жените, е убиването на насекоми, смяната на автомобилни гуми и сглобяване на рафтове. С това са съгласни и дамите, участвали в анкетата. Според нежния пол половинките им са по-добри в правенето на барбекю, разказването на вицове и компютърните игри.