Не всички сватби на членове от кралски семейства са приказна история с лъскав блясък. Някои кралски сватби идват с драма, скандални вестникарски заглавия и роднински противоречия. 

Годежът на принц Хари оставя в миналото скандалите в кралското семейство

Принцеса Стефани и Даниел Дюкре

Известна в Европа като „дивото дете на Монако”, принцеса Стефани е вбесявала много аристократи.

През 1992 година Стефани започва връзка със своя бодигард Даниел Дюкре и малко по-късно обявява, че е бремена от него. Тяхната връзка не е одобрявана от мнозина и е узаконена едва през 1995 година, когато двойката вече има второ дете.

 Принцеса Саяко и Йошики Курода

През 2005 г. японската принцеса Саяко се омъжи за човек от простолюдието и загуби кралския си статут. Нейният избраник бе 40-годишния служител в общината в Токио Йошики Курода.

Връзката между Саяко и Йошики Курода беше голяма изненада за японците, тъй като тя дълго я пазеше в тайна. Двамата били заедно от повече от две години, като доста умело успяваха да скрият любовта си от обществеността.

Принцеса Саяко е първата принцеса в последните 45 години, която се отказва от титлата си.

Принцеса Саяко и Йошики Курода
Gettyimages

Принц Ернст Август фон Хановер и руската дизайнерка Екатерина Малишева

Сватбата на принц Ернст Август фон Хановер и руската дизайнерка Екатерина Малишева бе светското събитие №1 в Германия за 2017-та година. Тя обаче не бе одобрена от бащата на принца - главата на Хановерската династия, 63-годишният Ернст Август. Той настоявал синът му да избере между титлата и рускинята. Поискал си всички активи, които му дал като престолонаследник и дори въпросният замък, където се отпразнувала сватбата.

Въпреки това младият принц избра любовта пред фамилните задължения и се ожени за Екатерина на пищна сватба. Баща му се обиди и не отиде на сватбата на сина си.

Кралица Беатрикс и Клаус фон Амсберг

През 1964 г. Беатрикс се запознава с германския дипломат Клаус фон Амсберг. Връзката им и идеята за брак между двамата не се одобрява заради участието на Амсберг в Хитлеровата младеж и Вермахта по времето на Втората световна война.

По време на сватбената церемония има бурни публични протести. Холандците все още помнят ужаса на втората световна война и не искат бивш германски войник да става член на холандското кралско семейство.

Впоследствие тези отрицателни настроения са преодолени и принц Клаус се превръща в един от най-популярните членове на холандската монархия.

София Хелквист и принц Карл Филип

Преди години бе немислимо риалити звезда и бикини модел да се омъжи за принц и да стане част от кралско семейство. Но времената се менят и през 2015 г. скандално известната София Хелквист се омъжи за шведския принц Карл Филип. Миналото на принцеса София е изпъстрено с участия в разголени фотосесии и скандални риалити формати.

За най-скандална се смята сцена, в която София се целува с кралицата на порното Джена Джеймисън.

Скандинавците приемат с възторг новината за сватбата, но шведското кралско семейство трудно преглъща този факт.

София Хелквист и принц Карл Филип
Guliver/Getty Images

Уолис Симпсън и крал Едуард Осми

Едуард Осми шокира близките и поданиците си, когато на 11 декември 1936 година обявява, че се отказва от британския престол, за да сключи брак с американката Уолис Симпсън - светска особа, развеждала се два пъти.

След абдикацията Едуард става херцог на Уиндзор. Двойката минава под венчило на 3 юни 1937 г. в Шато дьо Конде, Франция.
 
89-годишната Уолис Симпсън умира в Париж през 1986 г. - 14 години след смъртта на Едуард.

Уолис Симпсън
Guliver/Getty Images

Камила и принц Чарлз

Това вероятно е един от най-скандалните кралски романси през последните 50 години. Чарлз и Камила се запознават през 1970-та и започват тайна любовна връзка, която формално прекъсва след като Камила се омъжва за Андрю Паркър Боулс през 1974 г..

Принц Чарлз се жени за Даяна Спенсър през 1981 г., но малко по-късно подновява любовната си връзка с Камила, която се развежда с първия си съпруг през 1995 г. Когато връзката им става публично известна, Чарлз се развежда с Даяна. Скандалът в кралския двор е огромен. Това не прекъсва връзката между двамата и след години на трудности те все пак узаконяват връзката си, въпреки, че кралица Елизабет II-ра е против.

Сватбата им се състои през 2005 година. Свидетели на брака са децата на Камила, тъй като родителите и на двамата младоженци отказват да присъстват.

Принц Чарлз и Камила празнуват десета годишнина в Шотландия
Guliver/Getty Images


Вижте още:

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Кралската сдържаност не може да спре влюбения принц Хари (СНИМКИ)

Меган Маркъл: поредната американка, която влиза в кралско семейство

Шведският принц Карл Филип се ожени за бивша риалити звезда (ВИДЕО)

Принц Чарлз и Камила - една любовна история с щастлив край (ВИДЕО)

Чарлз имал притеснения за брака още преди сватбата си с Даяна

Нови разкрития около принцеса Даяна, Камила и принц Чарлз

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук