/ Guliver/Getty Images, архив
Бракът на Чарлз и Даяна продължава да вълнува света, макар той да бе обречен от самото си начало. Сърцето на Чарлз принадлежеше на Камила, за която той се ожени след много, много години.

В средата на юли сегашната съпруга на престолонаследника, херцогинята на Корнуол, навършва 70 години. По този повод британската журналистка Пени Джунър написа биография на Камила и разказа подробности от кралския любовен триъгълник. Книгата се базира на данни и разкази, които авторката е получила от разговори с приятели и познати на Камила и Чарлз.

Запис разкрива нещастието на принцеса Даяна от брака й

Оказва са, че Даяна се сближила с Камила още със запознанството им. Те наистина намерили общ език и дори станали приятелки. Но това продължило кратко – до момента, когато Даяна разбрала за връзката между Чарлз и Камила.

Пени Джунър пише, че Даяна се променила още щом започнала подготовката за сватбата. Тя станала подозрителна, у нея се появило усещането, че я лъжат. С Камила тя започнала да се държи хладно и да страни от нея, което Чарлз не харесвал. Но двамата вярвали в по-доброто бъдеще. „Все пак Даяна му харесваше, но преди сватбата те се познаваха отскоро, твърде малко. Те едва се познаваха и едва ли биха могли добре да се разбират“, пише журналистката, цитирана от медиите. Но въпреки това Чарлз харесваше Даяна и не искаше да я губи“, твърди журналистката.

Неподражаемият стил на принцеса Даяна (СНИМКИ)

Всички разбираха, че Камила не може да бъде с Чарлз по редица причини, а Даяна идеално подхождаше за тази роля. След като принцът направил на Даяна предложение за брак, връзката с Камила беше скъсана, на нея й бе забранено да се доближава до Даяна. Но принцът все пак се надяваше, че ще може да общува с бившата си приятелка, която той продължаваше да обича.

Чарлз и Даяна
Guliver/Getty Images

Рано или късно Даяна трябваше да разбере все пак какво свързва бъдещия й съпруг с Камила. И това тя научи от друг човек. Чарлз не се замисля какво й струва на Даяна цялата тази история. „Тя е изглеждала комично и нелепо при общуването с жената, която е била любовница на бъдещия й мъж. Когато бе насрочена датата на сватбата, Чарлз реши да разкаже на Даяна за Камила, но не всичко. Той каза, че с Камила били много близки приятели, но между тях не е имало физическа близост.

 

Принц Уилям утеши скърбящо момиченце: И аз загубих мама, когато бях малък

Приятели на принца смятат, че сватбата с Даяна е съдбоносна и чудовища грешка – и за двамата. Чарлз бе потиснат, че трябвало да следва желанията на семейството и Даяна все повече го отблъсквала от себе си. По думите на Пени за сватбата тя окончателно се променила. Принцесата бе преследвана от маниакалното чувство, че всички знаят нещо, следят, крият. Това я подлудяваше.

Даяна толкова не вярвала на Чарлз, че дори когато той оставал с най-близките роднини, тя го подозирала, че той я обсъждал в неприятна светлина. Според биографката на Камила мнозина са обяснявали истеричните състояния на Даяна с булимията, от която тя страдала.
 
БТА