Камила и Чарлз се запознават през 1970 г., когато бъдещата съпруга на принца е на 23 години. Запознава ги една от бившите приятелки на Чарлз - Лусия Санта Круз, дъщеря на посланика на Чили.

Не след дълго двамата започват да се срещат, но когато година по-късно принца се присъединява към Кралски военноморски сили двамата прекратяват връзката си. Кралските биографи са споменавали, че по това време Камила е определяна от двореца като „неблагонадежден партньор" за престолонаследника.

Животът на кралските особи – принц Чарлз и Камила

В края на 70-те Чарлз среща лейди Даяна Спенсър, която тогава е на 16 години. Четири години по-късно принца й предлага брак и двамата се женят. По това време принца и Камила са възобновили любовта си и се срещат тайно.

Няколко дни преди сватбата си с Даяна, Чарлз подарява на Камила гривна, украсена с F и G, които са инициалите на тайните им имена - Гладис и Фред.

Принцеса Даяна знае за връзката между Чарлз и Камила от самото начало. Не е чудно, че дамите не се харесват. Даяна нарича съперничката си "ротвайлер", а в писмата си до Чарлз, Камила определя съпругата на принца като "нелепо сътворение".

Нови разкрития около принцеса Даяна, Камила и принц Чарлз

Успяват да държат връзката си в тайна близо 6 години, когато към пресата изтичат записи на телефонни разговори между двамата и целия свят научава за любовната афера, която става известна като „Камилагейт“. Няколко месеца по-късно от британския двор официално признават за проблеми в брака на Чарлз и Даяна, а през декември 1992 година става ясно, че двамата са разделени.

Камила и Чарлз
Guliver/Getty Images

Принцът признава в телевизионно интервю, че има извънбрачна връзка, назовавайки Камила като своя любовница. Даяна прави същото, като тогава заявява прословутата си реплика – „В брака ни беше пренаселено, защото бяхме трима“.

Даяна Камила и Чарлз
Guliver/Getty Images

Въпреки че Камила се опитва да остане незабелязана през този период, тези разкрития я правят изключително непопулярна. Слуховете са отричани от нейните приятели, които твърдят че всичко е медийна измислица, превърната в градска легенда. Чарлз обаче потвърждава в интервю пред Джонатан Дъмбълби, че двамата са възстановили връзката помежду си, след като вече са били сключили бракове. След това семейство Паркър Боулс съобщава за собствения си развод през 1995 г.

Елизабет II категорично отказва да приеме връзката на сина си с жена, която е развалила не само неговия, но и своя брак и чиито съпруг все още е жив.

Женят се едва през 2005 година само на гражданска церемония, на която Кралицата не присъства. Тя обаче се присъединява към останалата част от семейството за последвалата църковна молитва и така дава благословията си на влюбените.

Камила и Чарлз
Guliver/Getty Images

Днес херцогинята на Корнуол се ползва с благоразположението не само на Кралицата, но и на самите британци, които във времето й простиха, че стана причина за развода на принца и Даяна.

Камила печели доверие лека-полека: Съпругата на принц Чарлз на 70 (СНИМКИ)

Близки до кралската фамилия разкриват, че Чарлз и Камила най-сетне са намерили покой в любовта след десетилетия на криене и скандали.

Двамата били изключително щастливи и твърдели, че това е истинската любов.

Любопитен факт е, че през март 2013 г. се появиха информации, че Принц Чарлз и Камила Паркър Боулс са подали документи за развод. Според информацията Кралица Елизабет Втора е основният инициатор на раздялата, след като с Камила се скарали публично и тя нагрубила кралицата.

Камила поискала развод и 200 милиона лири от принц Чарлз

Слуховете обаче не намериха реално и потвърждение и двойката изглежда щастлива заедно.

И още:

Чарлз имал притеснения за брака още преди сватбата си с Даяна

Запис разкрива нещастието на принцеса Даяна от брака й

Принц Чарлз не иска да живее в Бъкингамския дворец

Чарлз и Камила избухнаха в смях на традиционно пеене в Канада (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук