Днес бе обявен годежа на приц Хари с американската актриса Меган Маркъл
Днес бе обявен годежа на приц Хари с американската актриса Меган Маркъл / Guliver/Getty Images
Актрисата Меган Маркъл, която ще се омъжи за британския принц Хари догодина, е поредната американка, която минава под венчило  с член на кралско семейство.


Вижте първите снимки на сгодените принц Хари и Меган Маркъл в галерията тук

Ето кои са другите американки, които виждаме, като обърнем поглед в миналото:

Грейс Кели
Грейс Кели/Guliver/Getty Images

Грейс Кели е на върха на славата си в Холивуд, когато

се отказва от кариерата си, за да се омъжи за принц Рение Трети от Монако през април 1956. Двойката има три деца. Принцеса Гриейс умира през септември 1982, когато колата й излиза от пътя след като тя получава удар докато шофира.

Първите дами, които светът дълго ще помни (СНИМКИ)

Уолис Симпсън
Уолис Симпсън/Guliver/Getty Images

Уолис Симпсън е два пъти разведена американка, чиято

връзка с британския крал Едуард Осми довежда до отказа му от короната през декември 1936. През юни Едуард се жени за Уолис и двамата стават херцог и херцогиня на Уиндзор. Едуард умира през 1972, а Уолис – през 1986. Двамата нямат деца.

Рита Хейуърт
Рита Хейуърт/Guliver/Getty Images

Рита Хейуърт е актриса, която през 1949 се омъжва за

принц Али Хан – син на Ага Хан Трети, тогавашния духовен лидер на мюсюлманите исмаилити, смятан за пряк наследник на пророка Мохамед. Преди това Хейуърт е омъжена за актьора и режисьор Орсън Уелс. Рожденото има на актрисата е Маргарита Кармен Кансино. Хейуърт се омъжва за Али Хан бременна. През декември 1949 ражда принцеса Ясмин. Развежда се с принца през 1953 и се жени още две пъти. Умира от Алцхаймер през 1987.

Кралица Нур
Кралица Нур/Guliver/Getty Images

Кралица Нур се омъжва за йорданския крал Хюсеин през

1978 и става четвъртата и последна съпруга на лидера на Хашемитското кралство. Рожденото й име е Лиса Наджиб Халаби и е родена в семейство на арабин и християнка. При женитбата си Лиса приема исляма и става кралица Нур ал Хусейн. Семейството има 4 деца.

Най-великите любовни истории на всички времена

Хоуп Кук
е известна личност в нюйоркския хайлайф и се

омъжва за престолонаследника на малкото хималайско кралство Сиким през 1963. Тя се запознава с Палден Тондуп Намгял – овдовелия престолонаследник, през 1959 по време на пътуване в Индия докато учи в колеж. Двамата се влюбват и женят, а Хоуп става Гялмо – кралица консорт, когато съпругът й сяда на трона през 1965. Сиким е анексирано от Индия през 1973 и Кук се връща в САЩ с двете си деца. През 1980 се развежда и две години по-късно умира.
БГНЕС