/ Gettyimages
Дори и кралските особи трябва да се подчиняват на определен етикет, който в повечето случаи е утвърден преди стотици години. В британското кралско семейство има няколко правила, които на пръв поглед изглеждат странни.

Шест случая, в които кралските особи ни разсмяха до сълзи

Не могат да пътуват всички заедно

Още преди много години е прието, че членовете на кралското семейство не могат да пътуват заедно на големи разстояния. Целта е ясна – при евентуален инцидент, да се избегне гибелта на цялото семейство.

Елизабет
Gettyimages

Кралското семейство не може да бъде докосвано от обикновени хора

Още преди векове е наложено правилото, че кралските особи не могат да бъдат докосвани от хора, без благородно потекло. Днес това правило често се пренебрегва – членове на британското кралско семейство често може да бъде видяно в компанията на знаменитости, политици и сред обществеността, с които не просто си разменят любезности, а се снимат и приятелски се ръкуват.

Кейт
Gettyimages

Не могат да гласуват и да участват в правителството

Кралското семейство не може да гласува, тъй като техния вот може да повлияе на мнението на хората, а заедно с това и на изборния резултат. Поради тази причина кралските особи не просто не гласуват, но и ме коментират публично политическите си пристрастия. Не е прието членовете на тази фамилия, дори и да не са преки наследници, да участват в правителство, за да се избегнат всякакви възможности да се възползват от потеклото си, за да придобият облаги.

Вижте най-усмихнатите британски кралски особи (СНИМКИ)

Не трябва да носят дръзки или кожени дрехи

Кралските особи не трябва да носят провокативни дрехи в прекалено ярки цветове. От тях се очаква да са винаги елегантни, но да се съобразяват с модните тенденции.

Кейт
Gettyimages

През 13 в. Кралят забранява на всички хора да носят кожи, като това се отнася дори и за членовете на кралското семейство. Никой не е отменил забраната, но днес далеч не се спазва – съпругата на принц Чарлз често може да бъде видяна в кожени одежди.

Най-красивите жени в кралските семейства (СНИМКИ)

Камила
Gettyimages

Ако ядеш бавно в компанията на кралицата, оставаш гладен

Всеки, който се храни в компанията на кралицата, трябва да знае, че може да остане гладен, ако вечеря твърде бавно. Затова обикновено присъстващите следят внимателно всяко действие на кралицата на масата. Когато тя престане да се храни, всички останали също трябва да приключат.

Елизабет
Gettyimages

Без някои морски деликатеси в менюто

Някои морски деликатеси са аут от кралското меню. Правилото е препоръчително – не се консумират миди и стриди, защото могат да предизвикат хранително натравяне или алергична реакция. Често обаче кралските особи пренебрегват тази препоръка.

Кралицата разпределя подаръците

Членовете на кралската фамилия трябва да приемат с благодарност всички подаръци, независимо какви са те. Не трябва да забравят обаче, че всички дарове принадлежат на Короната и единствено кралицата решава какво ще се случи с тях.

Елизабет
Gettyimages

Гарваните на Тауъра „крепят“ монархията

Стара легенда разказва, че ако гарваните отлетят от Тауъра, кралското ще падне. Вярва се, че там трябва да има кацнали поне шест такива птици. И днес има хора, които се грижат за гарваните, за да се гарантира, че винаги ще има от тях.

гарвани
Gettyimages


Вижте още любопитни новини за британското кралско семейство:

Чарлз и Камила избухнаха в смях на традиционно пеене в Канада (ВИДЕО)

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)

Как кралица Елизабет засрами внука си Уилям (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-големите гафове на принц Филип през годините

Ето защо Уилям и Кейт никога не се държат за ръце на публични места (ВИДЕО)