Кралското семейство може да се слави като пазител на британския протокол, но въпреки това малкият принц Джордж показа, че има свое виждане за това какви трябва да са неговите отношения с лидери на други държави.

Снимки от пристигането на кралското семейство в Канада можете да видите тук

Тригодишният Джордж отказа да поздрави канадския премиер Джъстин Трюдо при пристигането си на официално посещение в Канада заедно с баща си принц Уилям, майка си Катрин и по-малката си сестричка принцеса Шарлот.

Очарователни снимки на принц Джордж за третия му рожден ден

При кацането си в Канада в събота кралското семейство беше посрещнато от министър-председателя и неговата съпруга. След поздрав с Уилям и Кейт, Трюдо застана на коляно, за да поздрави и малкия Джордж с приятелския поздрав за „дай пет".

Принцът обаче категорично отказа и двата опита на Трюдо да получи поздрав. След неуспешните опити за по-фриволни поздрави канадският лидер реши да пробва с по-неутрално здрависване, но и тази покана беше отхвърлена от сина на Уилям и Кейт.

Тригодишният Джордж нарича кралица Елизабет Ган-Ган (СНИМКИ)

Принц Джордж, макар и на крехката възраст от три годинки, не за първи път нарушава кралския протокол при среща със световни лидери.

Той посрещна по халат и пантофи американския президент Барак Обама по време на посещението му в двореца Кенсингтън през април.

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)
netinfo

В събота британският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на второ официално посещение в Канада и бяха посрещнати от премиера Джъстин Трюдо на военно летище в западната провинция Британска Колумбия, предаде Ройтерс.

Дукът и дукесата на Кеймбридж са придружавани от двете си деца, 3-годишният Джордж и 1-годишната Шарлот. Това е първият случай, при който двойката води децата си на официално посещение в Канада.

Херцогиня Катрин и принц Джордж очароваха интернет (СНИМКИ)

Уилям е втори в линията за наследяване на британския трон. Британската кралица Елизабет е държавен глава на Канада.

Последното официално посещение на Уилям и Кейт в Канада беше през 2011 г., припомня Ройтерс. Очаква се двамата да обиколят страната и да присъстват на над 30 събития, включително срещи с коренното население.

Децата им обаче ще останат в град Виктория, столицата на Британска Колумбия, отбелязва Франс прес.

Официалната визита приключва на 1 октомври, припомня Ройтерс.

Източник: БГНЕС, БТА