Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)

Кралското семейство може да се слави като пазител на британския протокол, но въпреки това малкият принц Джордж показа, че има свое виждане за това какви трябва да са неговите отношения с лидери на други държави.

Снимки от пристигането на кралското семейство в Канада можете да видите тук

Тригодишният Джордж отказа да поздрави канадския премиер Джъстин Трюдо при пристигането си на официално посещение в Канада заедно с баща си принц Уилям, майка си Катрин и по-малката си сестричка принцеса Шарлот.

Очарователни снимки на принц Джордж за третия му рожден ден

При кацането си в Канада в събота кралското семейство беше посрещнато от министър-председателя и неговата съпруга. След поздрав с Уилям и Кейт, Трюдо застана на коляно, за да поздрави и малкия Джордж с приятелския поздрав за „дай пет".

Принцът обаче категорично отказа и двата опита на Трюдо да получи поздрав. След неуспешните опити за по-фриволни поздрави канадският лидер реши да пробва с по-неутрално здрависване, но и тази покана беше отхвърлена от сина на Уилям и Кейт.

Тригодишният Джордж нарича кралица Елизабет Ган-Ган (СНИМКИ)

Принц Джордж, макар и на крехката възраст от три годинки, не за първи път нарушава кралския протокол при среща със световни лидери.

Той посрещна по халат и пантофи американския президент Барак Обама по време на посещението му в двореца Кенсингтън през април.

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)
netinfo

В събота британският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на второ официално посещение в Канада и бяха посрещнати от премиера Джъстин Трюдо на военно летище в западната провинция Британска Колумбия, предаде Ройтерс.

Дукът и дукесата на Кеймбридж са придружавани от двете си деца, 3-годишният Джордж и 1-годишната Шарлот. Това е първият случай, при който двойката води децата си на официално посещение в Канада.

Херцогиня Катрин и принц Джордж очароваха интернет (СНИМКИ)

Уилям е втори в линията за наследяване на британския трон. Британската кралица Елизабет е държавен глава на Канада.

Последното официално посещение на Уилям и Кейт в Канада беше през 2011 г., припомня Ройтерс. Очаква се двамата да обиколят страната и да присъстват на над 30 събития, включително срещи с коренното население.

Децата им обаче ще останат в град Виктория, столицата на Британска Колумбия, отбелязва Франс прес.

Официалната визита приключва на 1 октомври, припомня Ройтерс.

Източник: БГНЕС, БТА