Мис Испания Анхела Понсе
Мис Испания Анхела Понсе / БГНЕС
Като много участнички в конкурса за красота "Мис Веселена", Анхела Понсе е израсла, гледайки го по телевизията и мечтаейки един ден да представи родината си в него.

Мис Испания Анхела Понсе - първата трансджендър кандидатка за Мис Вселена (СНИМКИ)
 
Тази година мечтата ѝ се сбъдна – Анхела Понсе направи пробив като първата транссексуална участничка в историята на конкурса, съобщи Ройтерс.
Спиращи дъха красавици: Кандидатките за Мис Вселена в традиционни костюми (СНИМКИ)
 
"Транссексуалните жени бяха преследвани толкова дълго“, заяви красавицата, която по-рано тази година бе коронясана като Мис Испания. „Аз показвам, че те могат да са онова, което искат да бъдат. Гордея се, че имам възможността да използвам тази платформа, за да изпратя послание за толерантност и уважение към общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните". През 2012 година организацията "Мис Вселена", която е учредител на конкурса, вдигна забраната за транссексуални участнички. Конкурсът се излъчва по телевизията в над 190 страни, като се смята, че ежегодно събира пред телевизионните екрани половин милиард зрители.

2012 година: Върнаха дисквалифицирана транссексуална участничка в Мис Вселена

"Родена съм в общество, което всъщност не бе подготвено за мен“, сподели Анхела Понсе. „Имах подкрепата на семейството си, но все още се сблъсквам с дискриминация. Толкова много деца са дискриминирани, защото са различни. Важно е да им бъде казано, че имат правото да са онова, което искат да бъдат".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍂

A post shared by ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) on


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА