Представителката на Република Южна Африка, 22-годишната Деми-Лий Нел-Питърс, получава короната на "Мис Вселена" от миналогодишната победителка Ирис Митнаер
Представителката на Република Южна Африка, 22-годишната Деми-Лий Нел-Питърс, получава короната на "Мис Вселена" от миналогодишната победителка Ирис Митнаер / Gulliver/Getty Images
Мис Вселена 2017 Деми-Лий Нел-Питърс смята, че неравното заплащане е най-голям проблем за жените на работното място, предадоха световните информационни агенции.

Вижте красавиците, които се бориха за короната на "Мис Вселена" (СНИМКИ)

"На някои места жените получават 75 % от заплащането на мъжете за същата работа и същото време. Не мисля, че това е правилно", каза тя на финала на прочутия конкурс за красота в Лас Вегас.

Мис Вселена 2017
Gulliver/Getty Images

Вижте снимки на горещите претендентки за короната на „Мис Вселена“ по бански

Тя добави, че най-важното качество за "Мис Вселена" е самоувереността и подчерта, че носителката на титлата трябва да умее "да преодолява своите страхове" и да помага на другите жени да го правят.

Спиращи дъха рокли на Мис Вселена 2017 (СНИМКИ)

Нел-Питърс ще получи заплата за 1-годишен период, луксозен апартамент в Ню Йорк за същото време и рекламен договор, в рамките на който тя ще пътува по света и ще участва в различни благотворителни събития. Тя е втората представителка на РЮА, която печели престижния конкурс.

Мис Вселена 2017
Gulliver/Getty Images

Красавицата, която е на 22 години, наскоро се е дипломирала със специалност бизнес мениджмънт. Тя е участвала в разработването на програма за обучение на жени за самозащита, след като сама тя била ограбена с оръжие.

Вижте в снимки Мис Вселена 2017 Деми-Лий Нел-Питърс в галерията тук

Инцидентът се случил месец след като е била избрана за "Мис Република Южна Африка".

Мис Вселена 2017
Gulliver/Getty Images

Миналогодишната носителка на титлата "Мис Вселена" французойката Ирис Митенар постави короната на главата на своята наследничка.

Вижте и красавицата, която представи България на „Мис Вселена“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

В конкурса "Мис Вселена" тази година имаше рекорден брой участнички - 92. За първи път в историята му от 1952 г. в него се включиха представителки на Камбоджа, Лаос и Непал.

Мис Вселена 2017
Gulliver/Getty Images

За първа подгласничка беше избрана 22-годишната "Мис Колумбия" Лаура Гонсалес, а за втора - 21-годишната "Мис Ямайка" Давина Бенет. Водещ на церемонията беше Стив Харви.

Мис Южна Африка, Мис Колумбия и Мис Ямайка
Gulliver/Getty Images


За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА