Носителка на титлата „Мис Вселена 2015“ стана 26-годишната Пия Алонсо Вурцбах от Филипините. Известният конкурс за красавици завърши в неделя вечерта в американския град Лас Вегас, щата Невада.

Радостина Тодорова представи България на Мис Вселена (ВИДЕО)

Победителка в конкурса стана представителката на Филипините, но водещият погрешно обяви за носителка на короната претендентката от Колумбия, съобщават световните агенции.

Най-красивата на Вселената, избрана на конкурса в Лас Вегас, е 26-годишната филипинка Пия Алонсо Вуртцбах. Но тя трябваше да преглътне гафа, предизвикан от водещия на шоуто, който по погрешка коронова 21-годишната колумбийка Ариадна Гутерес.

Когато вече й беше сложена короната на „Мис Вселена“, конферансието се извини, като каза, че неправилно е прочел името, което е било в плика. Гутерес трябваше да се задоволи с второто място в надпреварата. На трета позиция бе класирана представителката на САЩ Паулина Вега.

В конкурса „Мис Вселена 2015“ взеха участие 80 красавици от цял свят. На полуфинала се явиха 15 от тях, като отсяването продължаваше с помощта на журито и зрителите.

Претендентките за короната дефилираха по бански костюми, във вечерни рокли и отговаряха на въпроси на водещия. Победителката в конкурса за национални носии стана представителката на Тайланд. Тя гастролира на сцената с костюм, изобразяващ моторизирана рикша, известна в родината й с названието „тук-тук“.

Тазгодишната победителка в конкурса „Мис Вселена 2015“ Пия Алонсо Вуртцбах ще получи освен скъпоценната корона, правото на безплатно пребиваване в Ню Йорк в продължение на една година и рекламен договор за участие в различни благотворителни мероприятия по света.

Източник: БТА