Ключът към доброто обучение при младите наследници на знатни фамилии по света започва от ранна детска възраст. Напоследък ставаме свидетели как в кралската фамилия на Великобритания влязоха две абсолютно обикновени момичета без „синя кръв“ – херцогините Катрин и Меган. За разлика от своите наследници на тях им се налага да научат особеностите на етикета за кратко време.

Фурията Шарлот и срамежливият Джордж (СНИМКИ)

Кейт Мидълтън отделя доста време да промени начина си на живот според дворцовите изисквания, докато на нейната дъщеря Шарлот маниерите ще бъдат преподадени и усвоени от ранна детска възраст, за да се превърнат в част от естественото ѝ поведение.

Принцеса Шарлот и принц Джордж - очарователни кака и батко (СНИМКИ)

Първите стъпки в обучението на младите принцове и принцеси започва от момента на тяхното проговаряне. Някои от задължителните думи, които трябва да усвоят още в този период са „моля“ и „благодаря“.

11 мъдри правила, по които Уилям и Кейт възпитават децата си

Колкото до етикета за хранене, той започва да им бъде преподаван тогава, когато малките наследници на кралската фамилия могат да стоят седнали на стол без чужда помощ. Въпреки че за децата се грижат гувернантки, в този период се насърчават семейните обеди и вечери, за да могат малките да копират поведението на родителите си.

30 случая, в които Джордж и Шарлот разтопиха сърцата ни (СНИМКИ)

На първо място принц Джордж и принцеса Шарлот, са обучавани да показват уважение и милосърдие към всички около тях. Задължително е през деня си от самото ставане - до лягането в леглото да използват непрестанно думите „моля“, „благодаря“ и „извинете“ при контакта си с придворните. Скоро към това обучение ще се включи и малкото им братче, принц Луис.

принц Джордж
Gettyimages

На масата трябва да се научат да държат правилно сребърните прибори и абсолютно винаги да използват салфетка, а не ръкавите си, както повечето деца на тази крехка възраст. Да не дъвчат с отворена уста, да не облягат лакти на масата и да не прекъсват възрастните, когато говорят по между си. Все сложни неща за деца на три години.

принцеса Шарлот
Gettyimages

Комплиментите са също важна част от етикета, на който се учат децата. На тях им е забранено да правят коментари относно външния вид на някои от гостите си освен, ако не са положителни. В тази част от обучението си младите принцове и принцеси научават и как да се представят на другите. Принц Джордж например имаше тази възможност при посещението на президента на САЩ Барак Обама в Лондон. При тази официална визита малкият принц е трябвало да спазва и етикета при разговор с възрастен, който му забранява да се обръща с малко име без позволение. Да не се взира в госта и да покрива уста, ако му се киха или кашля.

Принц Джордж – като всяко дете на път с мама и татко (СНИМКИ)

Това са само малка част от първите стъпки на младите престолонаследници в необятния свят на правилните маниери.

И още:

Най-сладките снимки на принц Джордж (СНИМКИ)

Принц Джордж с широка усмивка до прабаба Елизабет Втора (СНИМКИ)

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)

Малкият принц Джордж посрещна семейство Обама по пижама (СНИМКИ)

Кралски приключения: Принц Джордж и принцеса Шарлот по света (СНИМКИ)

Най-сладките моменти на принц Джордж и принцеса Шарлот през 2017-а (СНИМКИ)

Принц Джордж тръгна на училище, ще изучава балет и дебати (СНИМКИ)

Как малките шафери помогнаха за чара на кралската сватба (СНИМКИ)

Всички новини около третото бебе на принц Уилям и херцогиня Катрин можете да четете тук

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук