Броени дни преди изборите продължават акциите на полицията в страната.

БГНЕС

Варна:

37 души са задържани до момента при операцията във Варненско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Четирима от задържаните са за купуване на гласове, като са образувани три досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите.

БГНЕС

При акцията са проверени 720 души и са открити трима, обявени за общодържавно издирване. Образувано е едно бързо полицейско производство. До момента са проверени 511 автомобила, както и 20 увеселителни заведения.

БГНЕС

Припомняме, че на територията на цялата Варненска област се провежда полицейска операция по линия на битовата престъпност, купуването на гласове, Закона за движение по пътищата, разпространението на наркотици и други престъпления.

Десет задържани след спецакцията в Пазарджишко

Благоевград:


Осем души са задържани в хода на специализирана полицейска операция в общините Сандански, Кресна и Струмяни, съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград. 
 

БГНЕС

БГНЕС


Проверени 94 души и 45 автомобила. Проверени са три заложни къщи, три пункта за вторични суровини и два търговски обекта, обобщават от дирекцията. Съставени са два акта за установени административни нарушения и 10 фиша по Закона за движение по пътищата.

Сливен:

Намерени са списъци с имена и посочени суми срещу всяко име, както и петцифрена сума пари, при полицейска акция на частен адрес в Сливен. Това съобщи тази сутриn в ромския квартал "Надежда" комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Сливен.

На територията на цялата област от полунощ се извършва специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и превантивни действия срещу търговията с гласове.
 

Задържани са шестима души, сред тях има извършители на кражби, обявен за издирване от друга областна дирекция за множество престъпления, както и водач на моторно превозно средство, отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Четири контролно-пропускателни пункта са изградени на територията на областта. Направен е анализ на всички рискови секции. Извършват се проверки по Закона за гражданската регистрация, защото в няколко села има над 40-50 регистрирани в кратък срок, каза още комисар Кикьов.

Специализираната полицейска операция ще продължи до края на изборния ден. Към момента в ОД на МВР има образувани пет досъдебни производства за купуване на гласове и шест сигнала, по които работата продължава.

Луковит:

Специализирана акция се провежда и в Луковит. Включени са сили на районното управление на МВР в Луковит и Зонално жандармерийско управление-Плевен.

"Акцията е насочена и към осигуряване на пътна безопасност, превенция на нарушенията, свързани с изборното законодателство и преустановяване на други незаконни деяния", каза старши инспектор Пламен Петков, началник на група „Охранителна полиция“ в Районно управление.

БТА

БТА

„Основните акценти на проверките, които се извършват, са свързани с престъпления срещу личността, кражбите, противозаконното отнемане на моторни превозни средства, разпространяване на наркотици, най-вече контрол върху водачите на моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти“, посочи Петков и добави, че тези действия на полицията в оперативен и превантивен план продължават в цялата област и през следващите дни.

В Луковит акцията ще продължи до 19:00 часа. Изградени са контролно-пропускателни пунктове в центъра на града и в ромския квартал „Изток“, а още един екип работи в населените места в общината.

БТА

БТА

В първите часове на полицейската операция няма задържани. Има санкционирани водачи за шофиране без свидетелство и за управление на нерегистрирани превозни средства.

По думите на Петков полицейската операция се извършва в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите квартали и райони.

БТА

Старши инспекторът добави, че от началото на предизборната кампания на територията на Районното управление има подаден един сигнал за купуване на гласове. Извършена е проверка, материалите са изпратени на прокуратурата.
nova.bg/БГНЕС, Велина Василева, Даниела Балабанова, БТА